Friday, December 18, 2009

Kahwin :">

sahabat-sahabat ingat tak kita ada belajar tajuk Hypersensitivity tatlaka pada zaman muda-muda dahulu? ketika kita menduduki semester II dulu tu. ingat bukan? :)

Dalam banyak-banyak hal yang Maha Berkuasa ini zahirkan, perkataan 'kahwin' seperti sudah menjadi satu overstimulation kepada ibubapaku. pantang disebut, cepat-cepat sahaja dipintas dengan hal-hal lain. bukan sebut, sehingga ketika YM pun begitu. jawapan cemupas mereka - "stdy gakk wi perabis duluu. ni gege nok nikoh. anak bini nok wi make gapo pahni?"
jawapan : wi la makan angin. hihihi ;P

tetapi sebagai seorang anak yang nakal tetapi baik jugak lah sikit-sikit, aku faham mengapa rata-rata ibubapa kita mengambil langkah sedemikian. hati mana tak digilis sekawan lembu jikalau melihat anak sendiri kantoi belajar dipertengahan jalan, jasa daripada berkahwin? seperti umi & ayah selalu sebutkan "First thing first".

tetapi tak dapat disangkal juga, berkahwin ini banyak khasiatnya. bab ini aku rasa tidak perlulah aku senaraikan, sebab sudah pasti sekangkang kera panjangnya. belum dicampur lagi dengan khasiat-khasiat yang tidak logik, hasil daripada pemikiran pasangan yang tidak sabar untuk kahwin.

sekali lagi, tetapi, layakkah kita dengan keadaan kita ini untuk berkahwin? jika rasa ilmu didada dan duit dipoket itu sudah cukup, sila lah.
jimat beras saya untuk sehari.



Saat ketika aku menyakat ibupaku.
ngahahhaa! xD


p/s : coretan ini di-quote daripada suara fikiranku sahaja. tidak ada langsung niat lebih daripada untuk berkongsi :)

Tuesday, December 8, 2009

OMG Makhluk Asing Menyerang Malaysia!!


serius saya tak tipu. tipu itu berdosa kan?


Ini merupakan cara mereka untuk menakluk Malaysia. iya, ini merupakan serangan pertama yang dilakukan oleh pihak makhluk asing ini dengan bantuan kukuh daripada Dell Malaysia.

oh lupa saya maklumkan, bukannya makhluk asing seperti didalam cerita District 9 itu, tetapi
Alienware Product !
xD


Last PC Fair at KLCC

Pengawal mereka. Jangan takut, itu hanya costume.


pose mautlah (konon)


Official Alienware Malaysia Booth


Area-51 dude!!


World Most Powerful Gaming Desktop in Universe
- Alienware ALX -
gonna cost you >25k with everything maxed
weight? ~40kg.

automatic motorized superior ventilation yang akan terbuka sendiri apabila suhu mencecah tahap yang ditetapkan.
NO SHIT.


11 unit M15x untuk dicuba tetapi hanya 1 unit M17x sahaja yang disediakan
(terhad disebabkan kos M17x yang mahal, they said)


my nebula red?
nope. thats my lil' sister, M15x.
yes, i am talking about that laptop, not that girl.


Alienware Peripherals


p/s : trillion of terabytes of thanks to Julichan_90 for all those pictures. i owe you one, brother :)

Tuesday, December 1, 2009

Cheapest KIS 2010 in Egypt, InsyaAllah :)



KASPERSKY INTERNET SECURITY 2010 WITH 1 YEAR GENUINE SUBSCRIPTION.


(its totally same with the first batch. please do read it on previous post.)
[click here for shortcut]


BUT

the promotion price is ended. :)

CityStar Price = 235 Genih !!!

My humble price = 85 Genih.



15 units is ready to be sold.
1 - Zakwan
[INSTALLED!]
2 - Naqi [INSTALLED!]
3 - Abg Bai yang hensem :D
4 - Robex
(housemate Fauzana wakil rakyat) [INSTALLED!]
5 - Paey (housemate dia jugak :D) [INSTALLED!]
6 - Megat Syafiq
[INSTALLED!]
7 - Syira Azmi Mara
[INSTALLED!]
8 - Dora :D [INSTALLED!]
9 - Moaweya [INSTALLED!]
10 - Zarin Conven [INSTALLED!]
11 - Desktop Rumah [INSTALLED!]
12 - Laptop lama saya! [INSTALLED!]
13 - Kawan Hadi (cairo) [INSTALLED!]
14 - Ayu Sem I
[INSTALLED!]
15 - Kak Nada [INSTALLED!]

-reopen as requested-

16 - Kak Afifah Senior
[INSTALLED!]
17 - Amin [INSTALLED!]
18 - Fatini [INSTALLED!]
19 - Kwn Hadi Cairo 2 [INSTALLED!]
20 - Zira kwn Joe [INSTALLED!]
21 - Laptop office Umi :D [INSTALLED!]
22 - Laptop Ayah ;D [INSTALLED!]
23 - Adik Atok (Dentis) [INSTALLED!]
24 - Azizi [INSTALLED!]
25 - Aman Dentis [INSTALLED!]
26 - Kak Patin xD [INSTALLED!]
27 - Lisya [INSTALLED!]
28 - Ousmate Lisya [INSTALLED!]
29 - Kucai MARA [INSTALLED!]
30 -


*****DAH HABIS?? SILA KELIK DI SINI -> SINI
*****
-------------------------------

Saya berniat untuk membantu sahabat-sahabat yang belajar di kawasan lain juga.
kepada sahabat yang belajar di :

1 - Tanta

2 - Zagazig
3 - Cairo
4 - AinSham
5 - Azhar
6 - Alexandria

jika anda berminat untuk menjadi pengedar di tempat anda, sila hubungi saya di YM - ' new_investigator ' :)

-------------------------------


* UPDATE *
LIST DAH TERLALU PANJANG, MALAS NK UPDATE.
KLU NK, SILA YM OK/
TERIMA KASIH :)
****


p/s : takkan nak makan sedap sorang-sorang kot. tak rugi kongi sesama saudara sendiri :)

Saturday, November 28, 2009

Kaspersky Internet Security Murah Siot.

-------------------------------
*** Kaspersky Center admit that this is their error ***
and the replacement key already been sent to me.
so your cheap yet strongest antivirus will be sell like usual.
terima kasih Allah :)

-------------------------------

Kaspersky Internet Security 2010

1 year genuine subscription
.

100% guarantee or money will be refunded if the key is blocked.


Free installation
(recommended to avoid any problems).

For person who had installed AVG before, its recomended to submit your laptop to me so i can clear all the AVG files before installation of KIS 2010.


Price? HERE!


please do call your friend in Malaysia to compare my price, then you know how cheap is my price. or just survey in CityStar, how much does it cost. its 235 Genih ;D


please do not ask how i get this price. just sit back, relax and enjoy your maximum security, ever.


---------------------------------------------
PLEASE NOTE THAT :

you will not get the box itself since the transportation cost is goddamn sky-high (RM300 for 3-4 box using FedEx. normal shipment is out of the question).

but no worries, you will have 100.000000000000003% same as what in the box.
i ask my friend there to keep, open up your box and send me the key when needed :)
---------------------------------------------
click to check the price originally from Kaspersky.com


what you will get for Kaspersky Internet Security 2010

MY BUYER LIST :
1 - Kak Samha
[INSTALLED!]
2 - Hadi
[INSTALLED!]
3 - Fauzana [INSTALLED!]
4 - Adik fauzana :P
[INSTALLED!]
5 - Ikram PBL sem I
[RESERVED!]
6 - Kak Fateha
[INSTALLED!]
7 - Amir Dentis
[INSTALLED!]
8 - Atie MARA [INSTALLED!]
9 - Fatin najwa MARA
[INSTALLED!]
10 - Kelly MARA [INSTALLED!]
11 - Fyra
[INSTALLED!]
12 - aku sendiri hehe (tukar from McAfee to KIS2010) [INSTALLED!]
13 -Akram wakil rakyat :D
[INSTALLED!]
14 - sara junior
[INSTALLED!]
15 - Ama MARA [INSTALLED!]

HANYA 15 UNIT SAHAJA UTK 1ST BATCH !

stock is limited. please hurry to save your money and your computer :)


-------------

[if there is still have demand, i will bulking again for second batch]

[please do inform me if you are interested]

[price might be BIT higher than the first batch due to some personal reasons]

-------------

second bulk is open! :D

click here


-------------


Thursday, November 26, 2009

Scary Shit.

semalam Aman AQ mengunjungi rumahku sambil membawa komputer riba beliau yang diserang trojan, meminta bantuanku yang noob ini supaya membaiki komputer tersebut. apabila siap memeriksa dan mengenalpasti masalah komputer riba beliau, kami lepak-lepak, bersembang kosong sambil mengumpat secara kecil-kecilan sahaja.

bermula daripada perihal game yang baru aku siap download; Saw - The Game, kami mula bercerita mengenai kisah-kisah yang menakutkan. aku berkongsi dengannya kisah aku disakat oleh ***** (aku tak mahu sebut, takut woo). aku cuba mencari sebab, mengapakah aku yang menjadi mangsa? adakah aku terlalu kacak? tidak, kurasakan. mungkin adakah aku tidak pandai menjaga mulut sebelum ini? hm.. mumkin, aku rasa. mumkin..

kemudian Aman bertanyakan kepadaku;
"wei piye, mu tengok dop lagi cito hatu hok takok tu. gapo heh namo dio. dok ingat aku. tapi yo buke belakong, yo hok sungguh!"
tanya beliau dengan penuh bersemagat.

"hooo, namo yo Paranormal Activiti deh? aku download doh cito tu, tapi dop dae nok ngengok lagi. aku bizi sungguh 2 3 hari ni, bizi perabih game"
jawabku, jujur.

"mu jange tengok sore piye, aku takok mu dopleh tido male kaeee"
ujar beliau sambil membuat mata yang menakutkan padaku.

lalu hati kecilku berkata;
"cehh. how scare this shit can be? like some other crappy blockbuster movies with all those massive camera effects?"
dengan penuh nada berlagak...


jadi pada hari ini, aku menonton cerita itu berseorangan dengan membuka 100% volume laptop M17x aku ini.

dan hasilnya?

holy sh*t!


alamak! hadi dgn joe dahla takda sampai raya kedua. macam mana kalau aku sakit perut tengah-tengah malam?


wuu~

------------------

Soalan : apa yang menakutkan sangat tentang cerita ini? macam hampeh sahaja saya tengok?

Jawapan : kalian pernah tengok tak cerita Borat? cerita kelakar yang tidak dilakonkan, hanya reaksi spontan daripada pelakon. tiada muslihat. tiada sound effect yang happening.
begitu juga dengan cerita ini. bayangkan anda melihat cerita hantu yang tidak nampak hantunya, tiada bunyi sound effect. tiada kesan khas camera. ianya purely original. ketakutan yang terhasil itu daripada perasaan keaslian tersebut, bukannya disebabkan muka pelakon hantu yang dimekap tebal seperti kakak yang mengedarkan dan mengutip attendance sheet setiap kali PBL itu.


p/s : sebelum ni aku salu cakap org lain penakut. tp bila aku nmpk sndiri benda tu, baru aku tau, ia betul-betul menakutkan dan memang patut takut. -.-" korang yang duk cakap aku penakut ni, dah betul-betul nampak ke benda tu? kalau belum, toksah talk shit okey!


Tuesday, November 24, 2009

Iktibar (18SX).

dah remaja, biasalah ada perasaan mahu bercinta. mahu dibelai. mahu ada seseorang untuk mengadu masalah. seseorang yang boleh dipercayai.

DIPERCAYAI?

setakat mana kalian merasakan pasangan kalian boleh dipercayai? Sedar sikit, ini baru bercinta biasa. tiada apa-apa ikatan. tiada. yang ada hanyalah janji dimulut sahaja. tetapi tidak mengapa, atas nama cinta, aku percaya kamu. perkara-perkara yang sepatutnya tidak dikongsi, dikongsi bersama. tidak perlu berikan contoh yang susah-susah, hanya kata laluan untuk membuka akaun email mahupun laman maya anda - Facebook, Myspace dan lain-lain.

"alah, i taknak sorok apa-apa dengan bf i, i sayang dia sangat-sangat..."
"i nk takut apa bagi password i, dia bukan nak buat apa pun. paling-paling pun dia check inbox je..."

iya, itu ketika mood sama-sama baik.

tetapi jika mood ketika bergaduh - clash contohnya? mahu tahu apa yang boleh terjadi?

ini
gambar ini mengandungi foto lucah yang telah ditapis. harap maklum.

boyfriend anda daftar masuk akaun anda dan post benda-benda lucah macam ini. dan paling 'best', dia tag kawan-kawan lelaki anda pada video tersebut.

ini hanya satu contoh. hati manusia bukan mudah untuk dipercayai. tambah-tambah apabila sudah dilamun cinta.



sekarang anda sudah tahu dimana batasan kepercayaan anda terhadap si dia?


p/s :
1 - post ini buat diri aku sendiri dan sahabat-sahabat lain.
2 - sendiri buat, sendiri tanggung. i mean - everything.

Thursday, November 19, 2009

Bodoh Sombong.

please click to see the details of discussion.

For person who been discussed (Mr. Genius-Like-Ass) above, please do some research and at least use you goddamn mind before sayin' something 'brilliant' like that.
your bold and clearly fucked up statement really annoyed me.

and quoted from someone that i respect ;
"hurm.tau xpe.geram.
tp bile kite seorang mase tu,xde kudrat nak berpetah hujah kt dorg yg mentality cmni.
takpe moga Allah bukakan pintu hati mereka amin......"

and like usual, you always the best Loki[D.d.G]. Thanks :)


p/s : yes, it's you.
and comment is disable for this post. sorry.

M17x Pembunuh utk Dijual.


Alienware M17x Gaming Laptop


Nebula Red Special Edition

Windows 7 Home Premium Cupon Eligible

Intel Core 2 Duo T9800 @ 2.93GHz [Overclock to 3.25GHz]

Dual Nvidia GTX280M 1GB DDR3 SLi Configuration

8GB DDR3 RAM [4GB x 2 pieces]

1 Terabyte Hard Disk Free Fall Sensor

DVDRW/Blu-Disk ROM - DVD Burner + Blu Ray Read & Write Burner

1 Year Complete Warranty from DELL

17.0" [1920x1200] Beyond HD Edge-to-Edge Fullscreen Resolution


Market Price - RM14,500+++
My Price - RM11,000 [>RM3,500 SAVE! :D]


LIMITED TO ONE UNIT ONLY.

----------------------
! SOLD !
----------------------

P/S : Crazy, isn't it? -.-"


Friday, November 13, 2009

Kamu Mahu Games?

Anda bosan belajar?
Mahu rehatkan minda tetapi malas untuk keluar rumah??
Boring komputer riba kosong dengan hal-hal pelajaran sahaja???

Hubungi saya untuk mendapatkan games-games cetak rompak tidak kira baru atau sudah lama dipasaran!!

Ianya percuma!!!


kami hanya mahu membantu untuk mengelakkan anda menjadi Nerd seperti siput sedut.


Senarai Games yang ada sekarang :
1 - Assassin Creed
2 - Bully - Scholarship Edition
3 - Burnout Paradise
4 - Bioshock
5 - Batman - Arkham Asylum
6 - Call of Duty 4
7 - Call of Duty 5 - World at War
8 - Codemaster GRID
9 - Cryostasis
10 - Counter Strike 1.6
11 - Counter Strike Condition 0
12 - Crusader - Thy Kingdom Come
13 - Crysis
14 - Crysis Warhead
15 - Dawn of War 2
16 - Devil May Cry 4
17 - Doom 3
18 - Empire Earth 3
19 - Far Cry 2
20 - Fallout 3
21 - Ghost Recon Advance Warfighter 2
22 - Left4Dead
23 - Mass Effect
24 - Mirror Edge
25 - Medal of honor - Airborne
26 - Need For Speed - Prostreet
27 - Need For Speed - Undercover
28 - Need For Speed - Shift
29 - NBA 2k9
30 - O2 Mania
31 - PES 2009
32 - PES 2010
33 - Prince of Persia
34 - Prototype
35 - Plant vs Zombie
36 - Red Fraction - Guerrilla
37 - Rainbow 6 Vegas
38 - Rainbow 6 Vegas 2
39 - Resident Evil 5
40 - Red Alert 4
41 - Street Fighter 4
42 - Splinter Cell - Double Agent
43 - Transformer - Revenge of The Fallen
44 - Timeshift
45 - Unreal Tournament 3
46 - Warcraft - Frozen Throne
47 - Wolfenstein - Enemy Territory
48 - World in Conflict
49 - World of Goo
50 - Yu Gi Oh

--------

Jika berminat, sila beritahu dengan cara meninggalkan komen di bawah.

Jika ragu-ragu, adakah komputer riba atau desktop anda mampu untuk support game yang ada minat, sila tinggalkan soalan di ruang komen juga.

Jika anda mempunyai games selain daripada yang tersenarai di atas, harap dapat berkongsi bersama.


p/s : waktu main game, main lah game. waktu belajar, kita belajar :)

Monday, November 9, 2009

M17x Murah.


Kepada insan yang menggelarkan diri mereka gamer, ada berita baik untuk anda yang berkemampuan.

M17x 'refurbished' untuk dijual.
hanya 1 unit sahaja sekarang ni.

Specs:
Metallic Space Black Casing
Intel Core 2 Quad Q9000 (2.06GHz / 1066 FSB / 6MB Cache)
Gunuine Windows Vista Home Premium
1 TB 7200RPM SATA RAID 0 (2 x 500GB)
4GB DDR3 RAM (2GB x 2)
8X DVD+/-RW Drive with DVD+R Double Layer Write Capability
Single Nvidia GTX 260M 1GB DDR3
9-Cell Primary Battery
17.0" Beyond HD 1200p WUXGA (1920x1200) Display with TrueLife


Harga Original : RM 8762.10 + 3 minggu masa menunggu
Harga sekarang : RM 7500 + dapat segera (COD - Cash On Delivery)


note that:
1 - Refurbish bukan second hand
2 - Produk refurbish ini wujud apabila pembeli asal membatalkan pembelian apabila item yang ditempah sudah siap
3 - Jadi Dell terpaksa menjual dengan harga yang murah disebabkan sepatutnya Alienware Laptop ini exclusive - hanya dibina apabila ada tempahan.
4 - Legal sepenuhnya, tiada penipuan.
5 - ini dari kenalan aku, orang dalam Dell Malaysia.


SANGAT LIMITED

Click disini untuk ke laman asal jualan ini.


----------------------
! SOLD !
----------------------

P/S : Cuma mahu membantu sahabat-sahabat yang berminat :)

Wednesday, November 4, 2009

Rezeki.


rezeki daripada Allah s.w.t :)


Terima kasih kepadaMu Allah atas anugerah ini.

Terima kasih kepada umi & ayah serta ahli keluargaku kerana memberi kepercayaan kepadaku.

Terima kasih kepada Ummi MedicMesir kerana membuka peluang untuk aku pelajari apa yang aku impikan.

Terima kasih kepada cikgu-cikgu sekolahku. Tanpa kalian, tidak mungkin aku jejakkan kaki di sini.

Terima kasih kepada Doctor Nesrene yang sentiasa membakar semangat aku untuk belajar.

Terima kasih kepada ahli study group-ku [Iman, Nadia, Syuk, Hadi, Zakwan, Azim & kak samha dll] kerana sudi berkongsi ilmu dengan aku yang sentiasa daif ini.

Terima kasih kepada pihak-pihak lain yang membantu aku secara langsung mahupun tidak selama ini.


Terima Kasih, semua.


p/s : Lebih daripada 1800 permohonan, hanya 200 yang diluluskan.

Monday, October 26, 2009

Berkongsi.

Custom Alienware Nameplate that engraved by special laser located in Miami.
ONLY in Miami.


Nebula Red + Blue Alienware FX


Nebula Red + Red Alienware FX


Nebula Red + Custom vista FX

Nebula Red + Smooth Purple Alienware FX


Nebula Red from above


Nebula Red half open


Nebula Red closed


Nebula Red below view 1


Nebula Red below view 2

p/s : aku tangkap gambar-gambar ini untuk kenalanku di Lowyat.net yang tidak pasti untuk memilih warna apa bagi M15x yang bakal beliau beli. jadi aku hanya membantu setakat yang aku mampu. :)

Saturday, October 17, 2009

Binatang.

"binatang betul!!"

eh kejap-kejap. Bukan itu maksud tajukku. Tajukku ini cuma sekadar gimik sahaja, ingin menarik minat para pembaca yang sentiasa membuang masa dengan mengunjungi blog daku yang serba daif ini...

Baru-baru ini, sahabatku, Dr Syukri bin Basiron (memang nama sebenar) telah selamat menamatkan zaman bujangnya di rumah beliau. Aku memang tidak terkejut sangat kerana beliau adalah seorang yang pantang bercakap mengenai cintanya itu. Pantang topik tersebut dibuka, tersembur-sembur air liurnya ketika dia berkongsi cerita mengenai cintanya. Sebenarnya aku pun sama tersembur juga kerana aku pun minat bercerita mengenai bab-bab cinta sebegini. hehehehe..

err sebenarnya cinta yang kami minati ialah cinta akan haiwan, atau lebih specific-nya ialah kucing meow-meow. Tatkala mendengar beliau membeli seekor, hati kecilku ini dengan slow-slow berasa jealous.
"aku nak jugakkkkk!"
jerit hati kecilku. Tetapi apabila difikir-fikirkan apa yang dinasihatkan oleh umi & ayah kesayanganku, aku akur. Mereka pernah berpesan kepadaku supaya tidak membeli kucing, untuk mengelakkan aku terganggu pelajaranku...

Tetapi dengan berbekalkan otak yang licik seumpama seekor penyu, aku meneliti kembali kata-kata umi & ayahku.
"umi nga ayah cakap tokleh beli kucing meow-meow. tapi umi & ayah tok oyak pun buleh ko dok beli hamster! wahahahhaa! nok beli la 2 ekor! xD"

sekarang semuanya sudah terlewat. aku sudah nekad mau membeli sepasang hamster...


Wednesday, October 14, 2009

Kekasih No.2

Color : Metallic Nebula Red Base
Processor : Intel Core 2 Quad Q9000 2.06Ghz [Overclock to 2.49Ghz]
Operating System : Windows Vista [Windows 7 Update Eligible]
Memory : 4GB DDR-3
Hard Drive : 1 TB Raid 0
Optical Drive : DVD+-RW
Video Card : SLi Dual 1GB DDR-3 Nvidia GTX 280M with CUDA and PhysX Support [Overclock to 639/1008/1450]


-few photos during arrival of my precious-

Fresh from United States


content inside that massive box


Alienware logo! gosh! i'm sooo curious! xD

now opening! my M17x is covered with black bag, preventing from scratching i presume
superb solid protection

finally.. my nebula red babe!!
i just cant forget the first time i hold it.
the aluminium casing feels way soooo solid !

i'd failed to close my mouth during this moment. seriously.

now ready to pawn other. just bring it on, my friend.

p/s :
1 - Post ini mengandungi 0.000% rasa bangga diri.
2 - Post ini mengandungi 140.29% rasa mahu berkongsi kegembiraan.
2 - Harga kekasih keduaku ini adalah rahsia. Sila tanya umi & ayah kesayanganku untuk jawapan.
3 - Ketibaan kekasihku ini adalah ketika 10 malam terakhir Ramadhan.
4 - Ya, kami tidur berpelukan ketika malam pertama kami seperti yang aku nazarkan beberapa tahun lepas.



Friday, September 4, 2009

Sekejap.

Ya. Aku tahu sudah lama aku tidak mencoret apa-apa didalam blog burukku ini. Diriku sedang bersabar menunggu sesuatu sekarang....

p/s : aku sangat teruja untuk tibanya hari selasa ini xD

Wednesday, August 26, 2009

Ragu-Ragu.

Sometimes, aku tertanya-tanya...
Mampukah aku terus mengemas kini blog ini....?
Mampukah aku terus menulis menggunakan bahasa Melayu yang skema sebegini....?
Mampukah aku terus mendapat idea serta isi untuk diluahkan di laman maya ini....?

Tetapi Maha Pemberi itu pemurah. Idea kepadaku dicurahkan senantiasa, tak kira di mana aku berada, tak kira perkara apa aku sedang buat. Tambah-tambah ketika aku berak. Oh sangat indah saat tersebut. Aku rasa, jika aku diberi kuasa magis dimana aku boleh membuang air besar sambil menaip, mungkin sudah jutaan post aku telah tuliskan. Pelbagai-bagai topik dengan secara tiba-tiba terpancul keluar daripada otakku. Daripada politik hingga ke Miss Universe. Daripada percintaan ke poligami.
"Eh seperti macam jadi seorang novalis pulak aku rasa. Wahahahaha.."
Bisikku diselangi dengan ketawa kuat yang bergema di dalam tandas awam tersebut. Ajaib bukan alam yang penuh dengan misteri dan mistik ini..

Begitu juga tatkala aku bersenam. Idea yang diberikan oleh Yang Maha Esa mencurah-curah seperti cirit-birit dimalam hari. Oh tidak. Loya pula kurasakan tekak-ku ini. Ok tukar - seperti hujan lebat yang membasahi muka bumi ini. Kalian cuba bayangkan, aku tersenyum dah kadangkala ketawa keseorangan ketika jogging di petang hari apabila idea yang kurang senonoh terpancul. Mungkin sesiapa yang terlihat aku sebegitu berpendapat aku mempunyai ramai imaginary friends, yang menemani diriku ketika aku ber-jogging. Tidak, wahai kalian. Tidak. Tak kurang juga segelintir daripada mereka yang berpendapat neuron-neuron di sesetengah lobes di otakku rosak, menjadikan aku tidak waras. Kasihan kurasakan pada diriku ini, dijadikan mangsa tuduhan serta imaginasi liar sesetengah pihak..

Jadi berbekalan beberapa situasi yang telah aku terangkan diatas, aku mengulung jawapanku kepada semua soalan di atas iaitu -
Ya, aku mampu.

p/s: Jangan bimbang. Aku sedang duduk didalam bilik tidur sekarang, bukannya didalam bilik air.